woensdag 5 mei 2010

Gepiepeld bij de terugvlucht

Willem, die inmiddels weer thuis is, blikt terug op de frustrerende terugreis.


 Terugvlucht gepland op woensdag 21 april. Het Europese luchtruim zou de avond van 20 april weer opengesteld worden. Noes en ik dus in alle vroegte en optimistisch gestemd naar de luchthaven van Kathmandu. De baliemedewerkers van Qatar maakten ons duidelijk, dat we ondanks ons geldige ticket niet op de vlucht naar Doha zouden worden toegelaten. Geen degelijke argumenten. Wij verifieerden via Robert achter de computer in Summit, dat Heathrow sinds 22 uur GMT, dus 2.45 Nepalese tijd, open was. Hielp niet. Instructies vanuit Doha verhinderden onze boarding. Volgende update 10 uur, een half uur na het vertrek van onze vlucht.... Welk argument ook, niets hielp. Uiteindelijk retour Summit. Daar toonde de site van Qatar, dat onze aansluitende vlucht Doha--Londen wel degelijk gepland stond, en op tijd was... Gepiepeld dus.
Het kantoor van Qatar in Kathmandu was telefonisch niet bereikbaar, evenals het "speciale" telefoonnummer, dat wij als gunst of pleister op de wonde hadden gekregen. De wachtrij voor de deur haalde de voorpagina van de krant en duurde zo'n uur of zes. En dan kreeg je een vlucht aangeboden begin mei....
Arkefly van maandag 26 was misschien een oplossing. Het team van Snow Leopard ingelicht.
Donderdagmiddag nog steeds geen bericht. Bellen met Snow Leopard: ja, definitief bericht volgt, maar morgen moet het gaan lukken. Om een zenuwslopend en lang verhaal kort te maken: de ploeg van René de Bos was er in geslaagd ons op vrijdag 23 via Frankfurt naar Schiphol te laten vliegen. Hadden wij een voordelig reisje geboekt via "cheaptickets" of zo, dan hadden wij wellicht nog steeds in Kathmandu gezeten.
Vrijdag 23 april: wéér zo vroeg op Kathmandu luchthaven. Vééééél te vroeg, want bijna 3 uur vertraging wegens slecht zicht. Extra ontbijtje, aangeboden door Qatar. Na een vlucht in een voor hooguit 75% bezet vliegtuig dus onze aansluiting gemist in Doha. Goede opvang aldaar, luxe taxi naar luxe hotel, met royale maaltijden, een meer dan zalige douche en een riant bed. Nachtvlucht met Lufthansa via Riad naar Frankfurt, waar  in de eindeloos lange gangen nog vele honderden veldbedden klaarstonden en nog huizenhoge stapels van die harige dekens lagen opgetast. Dan waren onze vertrouwde kamers in Summit toch veel aantrekkelijker. Uiteindelijk met 12 uur vertraging veilig op Schiphol geland.
Er was heel wat op ingezet door de familie, maar ik was toch maar mooi zaterdagavond op het verjaarsfeest van mijn schoondochter!
Met dank nogmaals aan Snow Leopard!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten